Ok

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies. Ces derniers assurent le bon fonctionnement de nos services. En savoir plus.

05/02/2008

Le Président de la République de Hongrie répond à notre lettre ouverte

Dans un mail adressé le 4 février 2008, László Sólyom, Président de la République répond à la lettre ouverte des Mardis hongrois de Paris.

Après des remerciements pour notre courrier, il rappelle l'alinéa 30/A §-a de la Constitution aux termes duquel - en dépit de son intention de nous aider - il n'a aucune possibilité d'intervenir dans l'affaire évoquée.

Il espère que les institutions gouvernementales et municipales règleront le problème de manière satisfaisante.

 

c7c3d92a535fab2c9fb68a309ccf6686.jpg

Tisztelt Uram!

Sólyom László köztársasági elnök úrhoz intézett levelére válaszolva, észrevételeit és a csatolt nyílt levelet megköszönve, a következőkről tájékoztathatom:

A köztársasági elnök feladat- és hatáskörét az Alkotmány 30/A. §-a és további törvények szabályozzák. Az Elnök Úrnak – segítő szándéka ellenére – sem az Alkotmány, sem a törvények nem adnak lehetőséget arra, hogy a levelében hivatkozott ügyben bármilyen intézkedést tegyen, vagy kezdeményezzen.

Mindazonáltal reméljük, hogy a hatáskörrel rendelkező kormányzati, önkormányzati szervek megnyugtató módon rendezik az ügyet.

Kérem tájékoztatásom megértő tudomásul vételét.

Üdvözlettel:

Kumin Ferenc
főosztályvezető

fd470e09946d2e7d9694ac4b9b844b67.jpg

 

Les commentaires sont fermés.