Ok

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies. Ces derniers assurent le bon fonctionnement de nos services. En savoir plus.

08/04/2008

Si l'on pouvait réussir à intégrer le passé dans le présent - Ha sikerülne a múltat beépíteni a jelenbe

Júlia Cserba a réalisé une interview avec Attila Batár urbaniste-architecte.

Le conseil international de protection des monuments du monde et du patrimoine mondial de l'UNESCO recommande l'arrêt de toute démolition et construction nouvelles dans le vieux quartier juif de Budapest.

L'article, très pertinent, qui pose les problèmes de sauvegarde du patrimoine en Hongrie est paru en langue hongroise dans l'hebdomadaire Elet és irodalom

Batár Attila urbanista-építésszel Cserba Júlia készített interjút

Minden további bontás és építés leállítását ajánlja a régi pesti zsidónegyedben az UNESCO-nak a világ műemlékeit és a világörökséghez tartozó történelmi színhelyeket védő nemzetközi tanács. Az erről szóló jelentés március 5-én tartott ismertetésekor a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnökhelyettese, egyben az ICOMOS európai ügyekért felelős alelnöke, dr. Fejérdy Tamás úgy vélte: ellenkező esetben komoly veszély fenyegeti a szomszédos Andrássy út világörökség-minősítését is. A VII. kerületi polgármester, Hunvald György szerint viszont a jelentés "új dolgot nem tartalmaz", az önkormányzat döntései pedig megfelelnek az abban foglalt követelményeknek. Mi a véleménye a személyes szempontokon és érdekeken kívül álló szakembernek, az 1968 óta munkásságát Franciaországban és az Amerikai Egyesült Államokban folytató Batár Attilának? A Láthatatlan építészet, A sokrétű Víziváros, A történelem mint tervező és számos, magyarul nem olvasható mű szerzője néhány hónappal ezelőtt Tabula rasa, konzerválás vagy átépítés címmel, a Beszélőben megjelent tanulmányában épp Budapest építészeti átalakulását, a régi és új együttélésének lehetőségeit, írott és íratlan szabályait elemezte.

L'article complet sur le site de Elét és irodalom

Les commentaires sont fermés.