Ok

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies. Ces derniers assurent le bon fonctionnement de nos services. En savoir plus.

29/04/2009

A zsidónegyedről és a "bulldózeres városrehabilitációról" hallhatnak

"Fényképek, makettek, tervek segítségével kínál többféle alternatívát az Óvás! egyesület kiállítása arra, hogy miképpen lehetne megújítani a Belső-Erzsébetvárost úgy, hogy közben megóvják a kulturális örökséget is. Az Alternatív gondolatok a zsidónegyedről című tárlat szerdától tekinthető meg a budapesti Centrális Galériában - közölte az MTI.

A tárlaton térbe belógatott transzparensek szövegei arról tájékoztatnak, hogy a világörökség részét képező Andrássy út úgynevezett védő-rávezető zónájaként világörökségi védelemben részesülő egykori zsidónegyedben 2002 óta tizenhat házat bontottak el teljesen, ötöt pedig részlegesen. Nem jobb a helyzet a szomszédos VI. kerületben sem, ahol öt épületet bontottak el eddig, de további kettőnek teljes, tizenkilencnek pedig részleges elbontását tervezi a kerület.

A kiállításon felhívják arra is a figyelmet, hogy a "bulldózeres városrehabilitáció" következtében az Erzsébetvárosban lett a legrosszabb az egy főre jutó zöldterületek aránya a főváros más kerületeihez képest. Az Óvás! egyesület felmérései szerint emellett 1990 óta a kerület lakosságának a fele kicserélődött, mivel az önkormányzat eladta a tulajdonában lévő ingatlanokat, bérlakásokat. " La suite de l'article sur 168ora.hu

Les commentaires sont fermés.