Ok

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies. Ces derniers assurent le bon fonctionnement de nos services. En savoir plus.

22/12/2009

György Hunvald : Je suis innocent - Ártatlan vagyok.

"Je suis innocent. Je n'ai rien fait qui justifie que je sois ici" a déclaré György Hunvald il y a quelques jours à une chaine de télé ATV. Rappelons qu'il est en détention préventive depuis février 2009 sous la présomption de corruption, faux en écritures et autres (voir le présent blog).

Espérons que György Hunvald mette son séjour en prison à profit pour actualiser ses connaissances en droit...

"Ártatlan vagyok. Nem csináltam semmi olyat, ami miatt itt kellene lennem" – mondta néhány napja az ATV Pont7 című műsorában Hunvald György, Erzsébetváros előzetes letartóztatásban lévő MSZP-s polgármestere. Őt februárban vették őrizetbe a VII. kerületi ingatlanügyletek miatt, amelyek az ügyészség álláspontja szerint 970 millió forintos kárt okoztak az önkormányzatnak, és körülbelül 1,6 milliárdos további kár keletkezhetett volna, ha nem lépnek közbe. A többrendbeli csalási ügynek összesen 21 gyanúsítottja van. A bűnsegédlettel meggyanúsított Hunvald számos technikai problémát okozott „távollétével”kormányzó pártoknak a fővárosi és az erzsébetvárosi önkormányzatban. Végül kénytelen volt fővárosi mandátumáról lemondani, mert folyamatos hiányzásával az egyfős szociálliberális többség lényegében megszűnt volna a Fővárosi Közgyűlésben. Ez azonban nem volt elég: fővárosi utódjáról, Kivágó Györgyné soroksári alpolgármesternőről kiderült, hogy pártállami kémelhárító volt. Így hamarosan neki is távoznia kellett, októberre pedig a teljes budapesti városházi koalíció elemeire bomlott. Időközben Hunvald a börtönből üzent: nincs is drága órákból és értékes festményekből álló gyűjteménye, sőt, azt sem értette a polgármester, hogyan foglaltathatott le az ügyészség több nagy értékű autót és egy repülőgépet." Extrait d'un article paru dans HVG.HU